נזקי גוף

נזק לגוף עלול להיגרם בכל מקום ובכל מצב, במסגרת תאונה בין ברכבים, תאונת אופנוע, תאונות בבית הספר, תאונות עבודה או רשלנות רפואית. לעתים האדם הנפגע לא יודע את זכויותיו, ולכן מומלץ לפנות לעורך דין נזקי גוף כדי לברר אם מגיעים פיצויים.

מי מפצה במקרה של נזקי גוף?

זהות הגורם המשלם את הפיצויים נקבעת בהתאם לסוג האירוע. הגוף המפצה יכול להיות המפגע שהתנגש בכם באמצעות רכבו; חברת הביטוח – אם מדובר בתאונה עצמית, למשל; המעביד או הביטוח הלאומי במקרים של תאונת עבודה; העירייה – במקרה שבו נגרמה תאונת דרכים כתוצאה מתחזוקת כבישים לקויה – בורות, אספלט משובש; במקרה שבו נפגע תלמיד בבית הספר, קיימת על פי רוב פוליסת תלמידים שבמסגרתה הוא יכול לקבל פיצויים. פרטים על כך ניתן לקבל במזכירות בית הספר, אשר תפנה לחברת הביטוח המתאימה.

כיצד מחושבים הפיצויים לנזקי גוף?

גובה הפיצוי שיקבל הנפגע תלוי בפרמטרים כמו גיל, חומרת הפציעה ומידת הכאב והסבל. הפיצוי עבור הנזק עצמו מחושב מהיום שבו קרתה התאונה ועד למועד קבלת הפיצויים בפועל. כמו כן, גובה הפיצוי מחושב בהתאם להפסדי השתכרות, קרי – משך תקופת אובדן כושר העבודה – במקרה זה חשוב להוכיח כי קיימים הפסדי השתכרות בפועל. הנפגע יכול גם לקבל פיצויים עבור הוצאות רפואיות (תרופות, טיפולים), נסיעות עבור טיפולים רפואיים ועבור הזדקקותו לעזרה מצד שלישי עקב אובדן היכולת לבצע פעולות יומיומיות כמו ניקיון הבית או הלבשה. במקרים מסוימים, כאשר מדובר בנזק גופני חמור, מחושב גובה הפיצויים גם בהתאם להוצאות רפואיות עתידיות של המטופל ובהתאם לכאב והסבל שנגרמו לו כתוצאה מן הפגיעה.

רוצים לקבל מידע נוסף על נזקי גוף?

נפגעתם בתאונת עבודה או דרכים ואינכם יודעים את זכויותיכם? פנו אלינו לקבלת עזרה מקצועית בענייני נזקי גוף. אנו נענה על כל שאלותיכם, ניידע אתכם לגבי כל הסעיפים הקיימים בחוק ונחליט ביחד אתכם האם כדאי להגיש כתב תביעה ומהו גובה הפיצויים שאתם יכולים לקבל.

נזקי גוף

מאמרים קשורים:

תביעות ביטוח- אובדן כושר עבודה

אובדן כושר עבודה אובדן כושר עבודה הוא מצב דרמטי וחשוב להתמודד עם השלבים הבאים: דיווח לביטוח לאומי: דווח לביטוח לאומי על המצב ופרטי המקרה, כדי להפעיל את הזכויות והתמיכה הנדרשת.

קרא עוד »
דילוג לתוכן